Pierre Fondin, Roger Blom och August Fors med Växjö DFF:s nya målvakt Katie Fraine. Foto: Pressbild

Växjö DFF välkomnade allsvenska nyförvärv

Uppdaterad
Publicerad

Första året i Damallsvenskan betyder både en sportslig och ekonomisk utmaning för Växjö DFF. På onsdagen presenterade klubben hur vägen mot toppen ska fortsätta med ett nyförvärv och en ny assisterade tränare.

Efter att ha varit nära i flera år har Växjö DFF till slut tagit steget upp i högsta serien. Nu gäller att det att behålla nyckelspelarna, säkra sponsorer och samtidigt bygga en stark trupp och ledning inför allsvenskan 2018.

Målet är att komma topp fem och klubbchefen Anders Bergstrand har tidigare sagt att klubben måste få ihop en budget på 10-11 miljoner om elitsatsningen ska kunna fortsätta.

Växjö DFF klara för Allsvenskan

Värvar målvaktsrutin

På onsdagens pressträff i Växjö presenterade Växjö DFF en ny målvakt till truppen: 30-åriga amerikanskan Katie Fraine med tre nordiska cupguld på meritlistan. Två med Linköping och ett med Avaldsnes i Norge, där hon senast spelade.

Med Fraine och Jennie Svärd-Husu har Växjö DFF två klara målvakter för nästa säsong. Men det är fortfarande inte klart om förstamålvakten Kreeta-Liisa Yli-Säntti ska fortsätta i klubben.

– Vi kände att vi ville ha en rutinerad spelare och en duktig målvakt som är bra i luften. Katie har det och har varit med på den här nivån tidigare, säger Frida Andersson, sportansvarig i Växjö DFF.

”Ville ha en bra match”

Under pressträffen presenterade klubben också ledarstaben för nästa säsong. Pierre Fondin fortsätter som huvudtränare och Roger Blom fortsätter som fystränare.

Ny i tränarstaben blir däremot den 26-årige assisterande tränaren August Fors. Han gick året under Pierre Fondin på programmet Coaching and sport management vid Linnéuniversitetet och har tidigare tränat Östers P16-lag, Räppes U19-lag och just Växjö DFF i Växjöfotbollen.

– Han var huvudtränare för vårt division 2-lag när de vann serien 2015, men inte fick gå upp. Pierre och August känner varandra sedan tidigare och kompletterar varandra bra. Vi ville ha en bra match och August är en duktig instruktör, säger Frida Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö DFF klara för Allsvenskan

Mer i ämnet