Anna Tenje (M), ordförande i kommunstyrelsen i Växjö välkomnar planerna på ett nytt sjukhus. Foto: Martina Wärenfeldt/Danijel Ivic/SVT

Växjö kommun välkomnar planer på nytt sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Region Kronoberg igår tisdag bestämt sig för att utreda om det ska byggas ett helt nytt sjukhus i Växjö iställlet för att bygga ut det gamla är ledningen för Växjö kommun idag positiva till planerna.

– Vi har ett nära samarbete med Region Kronoberg. Beslutet att bygga ett nytt sjukhus är av stor betydelse även för Växjös framtid. Nu ska vi se till att hitta en bra plats för bygget, med god tillgänglighet för hela regionens invånare, säger Anna Tenje (M), kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande

Växjö kommun kommer nu tillsammans med Region Kronoberg att utreda lämpliga markområden för ett eventuellt nytt sjukhus. Den totala ytan för dagens sjukhusområde vid Strandbjörket ligger på cirka 6 hektar. Ett nytt sjukhus skulle kräva en betydligt större yta.

– Ett nytt sjukhus är bland det mest komplexa som kan byggas i en kommun. Det är en byggnad som kommer att stå länge och som behöver mycket mark för att kunna expandera över tid. Det måste också vara en tillgänglig plats dit både besökare och personal samt transporter lätt kan ta sig till, säger Paul Herbertsson, planeringschef i Växjö kommun, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet