Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med reporter Arta Tahiri till Fortnox Arena och Vida Arena inför Lakers och Vipers slutspel 2024. Foto: Kajsa Oscarson/SVT

Växjö laddar för slutspel – i hockey och innebandy samtidigt

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag kväll smäller det. Slutspel startar för både Växjö Vipers och Växjö Lakers – på samma kväll. Inga problem, enligt klubbarna – men ”dumt” enligt supportrar.

Visselpipan blåser runt klockan sju på torsdag kväll för båda lagen och stadens sportintresserade tvingas göra ett val.

– Hade varit kul om både innebandyn och hockeyn hade varit på två olika dagar, för då får man ju mer möjlighet att kunna titta på både sporterna, säger Christoffer ”Coffe” Mattisson, klackledare för Lakers lakejer.

”Valde inte spelschemat”

Albin Sköld, verksamhetsansvarig i Växjö Vipers menar att de är förberedda på att det blir publiktapp för båda lagen, men att det hellre krockar på den första slutspelsmatchen än senare i slutspelen.

– Det är kul att Växjö har två lag som tävlar om SM-guld. Vi valde inte vårt spelschema utan det var Svenska innebandyförbundet, säger han.

Inte heller Växjö Lakers har kunnat påverka sitt spelschema.

– Det är en match som krockar, det kommer inte vara några problem, säger Felix Astrén, kommersiell chef hos Växjö Lakers.

Hur det går återstår att se i bäst av sju matcher. Växjö Vipers möter FC Kalmarsund i ett spänningsfullt Smålandsderby och Växjö Lakers möter Luleå Hockey ännu en gång i kvartsfinalmötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.