Växjö Lakers oroas över de stigande elkostnaderna för ishallen och arbetar nu med kommunen för att hitta en lösning. Foto: SVT

Åttadubblad elräkning för Växjö Lakers – kan tvingas smälta is om det blir värre

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan skickade Växjö Lakers ett mejl till Växjö kommun där man beskrev sin oro för höstens stigande elkostnader, detta efter att föreningens elräkning för Vida Arena i augusti varit åtta gånger högre än det man budgeterat för. På onsdagen hölls ett möte mellan föreningen och kommunen, och man arbetar nu för att hitta en lösning.

I mejlet till kommunen skriver Växjö Lakers att de fått indikationer på att kommande månaders elkostnader kommer att stiga ytterligare. Klubben räknar med att kostnaden kan stiga till tre miljoner i månaden, vilket snabbt skulle spräcka årsbudgeten som ligger på sex miljoner.

”Blir det så kommer vi inte ha råd att köra ishallen och gamla arenan”, skriver man i mejlet till kommunen.

”Vill lösa situationen”

Under gårdagens möte mellan parterna pratade man om problembilden, skriver förvaltningschefen i Växjö Thomas Ekelius i ett mejl till SVT.

– Vi vill lösa situationen på ett sätt så att det inte nämnvärt påverkar barn-och ungdomsidrotten eller andra hyresgäster. Lakers tittar på intäkts- och kostnadssidan och vad som kan göras och man ska även ha en dialog med sin el-leverantör, skriver Thomas Ekelius.

Akutstöd

Vidare skriver Thomas Ekelius att det just nu pågår ett arbete inom kommunen med att försöka få till åtgärder för att få till ekonomiska lättnader för föreningarna.

Man tittar bland annat på ekonomiskt stöd till investeringar som kan minska elförbrukningen och även på akutstöd för ökade och oförutsägbara kostnader.

– Mycket kommer att klarna under nästa vecka då politiken har diverse möten, skriver Thomas Ekelius i mejlet till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.