Växjö Lakers arenabolag har stämt sitt försäkringsbolag då de anser sig ha rätt till ersättning kopplat till pandemin.

Växjö Lakers arenabolag i miljontvist – stämmer försäkringsbolag

Publicerad

SHL-laget Växjö Lakers arenabolag har stämt sitt försökringsbolag på 2 miljoner kronor. De vill ha ersättning för inställda matcher på grund av pandemin, eftersom de anser att försäkring de hart tecknat omfattas av smittavbrott, men försäkringsbolaget håller inte med.

Ärendet har nu hamnat hos Växjö tingsrätt som ska avgöra om bolaget ska få ersättning på närmare två miljoner för inkomstförlusten efter att de tvingats stänga Vida Arena till följd av regeringens beslut för att motverka spridningen av covid-19. 

Växjö Lakers arenabolag begär ersättning för två inställda matcher i mars i år, och för inkomstförlusten i samband med fyra hemmamatcher utan publik under hösten.

Arenabolaget anser att detta är en avbrottsskada. Försäkringsbolaget håller inte med och har beslutat att det inte finns något ersättningsbart försäkringsfall. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer