Foto: Jonas Ljungdahl Bildbyrån

Växjö Lakers drabbat av covid-19 – match skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Efter konstaterad coronasmitta i Växjö Lakers trupp flyttas tisdagens match mot Brynäs till ett senare datum.

I lördags ställdes matchen mot Malmö in med kort varsel på grund av smitta i motståndarlaget. Nu har coronasmittan även drabbat Växjö Lakers. Enligt sportchef, Henrik Evertsson, rör det sig inte om något större utbrott utan om ett fåtal spelare som testats positivt. 

”Skulle vara förkastligt”

– Men om vi skulle sätta oss i en buss och åka åtta timmar upp till Gävle så skulle det vara förkastligt i ett smittskyddshänseende, säger han till SVT. 

Måndagens träning är inställd och de som konstaterats smittade har plockats ur verksamheten och isolerats. Nu följer en tid av dagliga coronatester av truppen. När Växjö kan spela matcher igen är oklart. 

– Vi gör en ny bedömning varje dag. Hittar vi inga fler fall så skulle vi kunna vara i gång ganska snart. Men hittar vi fler så skjuts allt upp, säger Henrik Evertsson. 

Hur mår de som smittats? 

– De är helt symtomfria och har varit så hela tiden. Så de mår bra, säger Henrik Evertsson. 

Testas varje matchdag

Växjö Lakers har testat sin trupp för covid-19 kontinuerligt under hela säsongen. Klubben använder så kallade snabbtester som ger ett svar efter 15 minuter. 

– Vi testar oss minst alla matchdagar och resdagar. Men kan även testa efter uppehåll, säger Henrik Evertsson. 

Enligt SHL kommer nytt datum för matchen mot Brynäs att kommuniceras inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.