Den högerskjutande forwarden har Malmö Redhawks som moderklubb. Foto: Bildbyrån

Växjö Lakers värvar 19-åriga forwarden Marcus Sylvegård

Uppdaterad
Publicerad

I måndags kunde Växjö Lakers avslöja det första nyförvärvet i lagbygget för kommande säsong. Nu står det även klart att man kontrakterat forwarden Marcus Sylvegård kommande två år som en del av pusslet.

– Jag är sjukt stolt och det är en ära att få skriva kontrakt med Sveriges bästa klubb. Det ska bli roligt att få dra på sig tröjan med fansen i bakgrunden, det längtar man till, säger Malmöfostrade Marcus Sylvegård i ett pressmeddelande.

I Cv:t har Marcus Sylvegård 24 Allsvenska grundseriematcher, 85 SHL-matcher samt 12 slutspelsmatcher. Han har dessutom representerat det svenska U16, U17, U18, U19 och U20-landslaget.

Växjö

Nu är han klar för spel i Växjö Lakers kommande två säsonger. Marcus ansluter till truppen om två veckor när försäsongsträningen sätter igång.

Marcus är en ung spännande spelare som bidrar med mycket energi men också en skicklighet som är högre än vad han får credit för, säger klubbens sportchef och VD Henrik Evertsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet