Foto: SVT

Växjöbor demonstrerar för klimatet

Uppdaterad
Publicerad

Varje fredag hålls manifestationer runt om i Sverige och globalt för att upplysa om klimatfrågan. Det är femtonåriga Greta Thunberg, känd för sitt engagemang för klimatet, som har inspirerat människor världen över. I klippet kan du höra varför människorna i Växjö tycker att klimatfrågan är viktig.

Det är fjärde gången som demonstrationen kopplat till evenemanget ”Allt för klimatet” anordnas i Växjö. Och planen är att fortsätta fram till våren.

– Klimatet är ju inte alls i kontroll så man kan inte sluta. Växjö kommun jobbar mycket med det här men vi måste jobba vidare med det och kommunen måste ta sitt ansvar och gå före, säger Lotta Svensson en av initiativtagarna till demonstrationen i Växjö.

Växjö

Det är den ideella föreningen Omställning Växjö tillsammans med Naturskyddsföreningen som anordnar evenemanget lokalt och som kämpar för att driva på klimatfrågan.

– Men det är mer som människa man gör det här även om vi jobbar med det hela tiden, säger Lotta Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet