Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gassem Aleissa, veterinär från Syrien, berättar om djurens språk och hur stolt han är över sitt jobb. Foto: Keith Foster

Veterinären Gassem från Syrien är stolt över att behandla svenska djur

Uppdaterad
Publicerad

Distriktsveterinärerna har jobbat hårt med att lösa veterinärbristen i Småland. Gassem Aleissa, som var utbildad veterinär i sitt ursprungsland Syrien, är en av flera nyanställda.

För tio år sedan blev Gassem Aleissa tvungen att ta sin familj och lämna Syrien på grund av kriget. Då var hans dröm att återigen kunna jobba inom sitt yrke någon annanstans, och det har nu blivit verklighet.

– Jag är tillförordnad veterinär hos Distriktsveterinärerna i Växjö, efter jag fick dispens av Jordbruksverket. Jag måste jobba kliniskt i två år för att bevisa mina kunskaper innan jag kan bli godkänd som självständig veterinär, säger han.

Behövs ännu fler

Gassems chef, klinikchefen på Distriktsveterinärerna i Växjö och Forsheda Felicia Heden, säger att det fortfarande finns ett behov av ännu fler veterinärer i området.

– Vi fortsätter att jobba med att rekrytera både från utlandet och nyutexaminerade veterinärer här i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.