Kalmars Rasmus Elm deppar efter lördagens fotbollsmatch. Foto: Staffan Claesson/TT

”Vi kan inte lägga oss ner och dö”

Uppdaterad
Publicerad

En kaotisk vecka fick tyngsta möjliga slut för Kalmar FF. Smålänningarna föll med 0–3 mot Sirius och tvingas kvala för att säkra det allsvenska kontraktet.

– Vi kan inte lägga oss ner och dö nu, säger klubbchefen Mattias Rosenlund till SVT.

Under 90 minuter var KFF ett allsvenskt lag även nästa år – trots underläge mot Sirius med 0–3. Men så avgjorde Falkenberg med mindre än 30 sekunder kvar mot AFC Eskilstuna (1–0) och Kalmar rasade till 14:e plats i tabellen.

En plats som innebär ett kval i nästa vecka mot trean i superettan.

”Det är jävligt tungt”

SVT Nyheter pratade med klubbchefen Mattias Rosenlund strax efter matchen.

– Nu är det tungt. Vi åkte hit för att säkra kontraktet, men lyckades inte med det. Men nu har vi kvalmatcher i veckan, vi kommer påbörja arbetet med dem redan på bussresan hem.

Mattias Rosenlund är klubbchef i Kalmar FF. Foto: SVT

Det har varit en turbulent vecka för Kalmar FF. Så sent som i torsdags meddelade tränaren Magnus Pehrsson att han avgår. Bakgrunden har varit både det dåliga resultatet i allsvenskan och ett bråk med aggressiva supportrar efter senaste förlusten mot Falkenberg.

– En sådan vecka att förbereda sig på, det är klart att det har påverkat. Men vi kan inte lägga oss ner nu och dö. Vi har fått en andra chans, det ska vi vara tacksamma för, säger Mattias Rosenlund.

Vem Kalmar FF kommer kvala mot avgörs i superettan i morgon, söndag.

Hur ska ni få spelarna att kunna tagga till inför nästa match.

– Taggade är de. Så här efter en match känns det jävligt tungt. Men vi är professionella och i morgon är en annan dag. Då ska vi jobba för att ge varandra energi.

Inhoppare målskytt

Inför matchen hade Kalmar det bästa tabelläget där man hade övriga bottenlag bakom sig men det läget klarade man inte att utnyttja trots två kalaschanser för Romario i första halvlek där hans stolpträff i 39:e minuten bara var millimeter från att gå in.

I 78:e matchminuten nickade Philip Haglund in 1–0 med en perfekt pannträff, bara 14 minuter efter att han hade bytts in för hemmalaget.

Och sedan kom raset för gästerna som släppte intre mål inom fem minuter.

Haglunds nickträff följdes av 2–0 från Axel Björnström och 3–0 av Mohammed Saeid.

– Att få första målet betyder mycket, det visste vi. Men vi fick inte det tyvärr, säger Mattias Rosenlund till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.