Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För lite yta och omklädningsrum: Så är klubben begränsad innan en nya arena kommer på plats – Petra Axelsson, vice ordförande i Västerviks IK, berättar. Foto: Hedvig Nittve/SVT

Västerviks IK i stort behov av fler isytor: ”Tråkigt att det skjuts upp”

Publicerad

I Västervik finns det bara en ishall i hela kommunen. Hockeyklubben Västerviks IK har ett stort behov av mer isyta för att kunna utveckla sin ungdomsverksamhet och tycker att det är tråkigt att bygget av en ny arena blivit kraftigt försenat.

– Det betyder mycket för oss att få en isyta till, så det är såklart jättetråkigt att det blivit uppskjutet. Nu är det ett begränsat antal barn som kan vara med i vår förening, säger Petra Axelsson, vice ordförande i Västerviks IK. 

Problemet är att Västerviks kommun inte hittat någon som kan bygga arenan

Svårt att utveckla tjej-hockeyn 

Det två senaste åren har Västerviks IK utvecklat tjejhockeyn, men de är begränsade. 

– Svenska hockeyförbundet promotar att man ska ha tjejishockeyskola, när man börjar och är mellan fem och sex år. Det har vi inte möjlighet till eftersom det inte finns isyta, säger Petra Axelsson. 

Arena för mer än hockey 

Den nya arenan ska inte bara bli hemmaarena för Västerviks IK utan ska också kunna användas för till exempel mässor, konferenser och konserter.

– Jag tror att Västervik också behöver en arena, för andra grejer än ishockey. Ta hit till exempel Melodifestivalen eller Gladiatorerna, något som kan göra staden till en vinterstad likväl som en sommarstad, säger Petra Axelsson.

Ovisst när ny arena bli klar

Från början skulle arenan stå klar hösten 2024. Den nya planen är att byggnationen ska upphandlas under 2023 och färdigställas 2025.

Nu görs en ny upphandling i flera mindre delar, men det är fortfarande oklart om kommunen hittar någon som kan bygga arenan inom budget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet