Foto: SVT/Arkivbild

Vill hålla nere skadestånd efter mc-bråket

Publicerad

Åklagare Thomas Hagman anser att de tre män som friades i åtalet om mc-bråket i Kalmar, endast bör få en standardnivå av skadeståndet.

Tre av de män som friades i åtalet om det stora bråket vid mc-klubben Svineris vårfest i Kalmar förra året, vill ha skadestånd för den tid de satt frihetsberövade.

Men åklagare Thomas Hagman vill hålla nere skadestånden till männen, som friades från bland annat grov misshandel och skadegörelse. I ett yttrande till justitiekanslern som ska pröva frågan om skadestånden, anser Hagman att skadeståndsnivån, trots den massmediala uppmärksamheten, bör ligga på en standardnivå.

Åklagare Hagman anser att de tre männen själva har dragit på sig en risk för att bli indragen i våldsamheter, då de deltog i en Hells Angelsgrupp som aktivt sökte upp mc-klubben Svineri.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mc-bråk i Kalmar

Mer i ämnet