Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar insatsledaren Martin Arvidsson om hur omfattande branden blev och hur den påverkade omgivningen. Foto: SVT/Hazem Dakel

Villa brann i Ruda – Storgatan stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsförmiddagen larmades brandkår till en villa i Ruda i Högsby kommun. Storgatan var under släckningsarbetet avstängd. Inga personer ska ha kommit till skada.

Enligt larmsamtalen brann det på villans balkong men väl på plats kunde räddningstjänsten konstatera att det brann på vinden i villan.

På måndagseftermiddagen uppgav räddningstjänsten att villan blivit totalförstörd i branden. Det har varit en totalbrand och hela huset är vattenskadat.

Högsby

– Branden började nerifrån och gick upp, så hela vinden och taket har brunnit upp, säger insatsledaren Martin Arvidsson.

Eftersom huset ligger i närheten av tågspåret har förbipasserande tåg fått sänka hastigheten på grund av den kraftiga rökutvecklingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Högsby

Mer i ämnet