Branden misstänks ha startat av en fyrverkeripjäs Foto: SVT

Ägaren till nedbrunna villan: ”Hörde att det small utanför huset”

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Växjö totalförstördes i en brand under natten till tisdagen. Polisen misstänker att branden startades av en fyrverkeripjäs.

Polisen misstänker att en okänd person skjutit en fyrverkeripjäs mot villans altan och att elden sedan spred sig upp till villans tak.

– Vår pojke som var på övervåningen hörde att det small utanför huset och strax därefter började det brinna. Vi försökte släcka elden men det tog sig mycket snabbt, säger villaägaren – som vill vara anonym – till SVT.

Stora konsekvenser

Krister Holgersson är insatsledare på Värends räddningstjänst och var på brandplatsen natten mot tisdagen.

– När vi kom hit var taket övertänt och villan totalförstördes av branden. Man ska inte smälla fyrverkerier i bostadsområden som det här, konsekvenserna kan ju vara förödande, säger han.

– Snart är det jul och så händer det här, säger villaägaren.

Krister Holgersson, insatsledare Värends räddningstjänst i Växjö. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Händelsen utreds av polisen som grov allmänfarlig vårdslöshet, framkallande av fara mot annan och brott mot ordningslagen.

Larmet kom strax efter klockan 01:00 natten på tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.