Nordens enda vinyltryckare

Uppdaterad
Publicerad

Det går bra för Carl-Johan Viktor i Urshult. Så bra så att han har fått anställa en extra person för att hinna med allt jobb.

Att trycka vinylskivor är inte ett vanligt jobb i dessa dagar när vi mest lyssnar på musik från cd- skivor eller direkt via någon musiktjänst på nätet.

Men Carl-Johan Viktor i Urshult har tryckt skivor på vinyl sedan 2006, då han tog över ett helt skivtryckeri från den tidigare ägaren som då hade sin verksamhet i Jönköping. Carl-Johan som brukade vara i Jönköping och spela in musik i studion och kände den förra ägaren. Och Carl-Johan var där när han skulle sälja.

– En dag sa han att han skulle göra sig av med den.

Och på den vägen är det. idag är det ett högt tempo på tryckeriet i Urshult, där det görs 100 skivor i timmen. Efterfrågan på vinylskivor ökar hela tiden och nu har Carl-Johan utökat verksamheten med en person.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.