Kalmars hjälte om VM-guldet: ”Jag har spelat min bästa innebandy”

Uppdaterad
Publicerad

Moa Tschöp som till vardags spelar i FBC Kalmarsund var en av VM-hjältarana när Sverige bärgade hem VM-guldet för åttonde gången i rad. VM-finalen avgjordes i kokande IFU Arena i Uppsala under stor dramatik där Sverige avgjorde i förlängning. 

– Det var en väldigt tuff match så det var en stor lättnad när till slut målet kom, säger Moa Tschöp när SVT pratar med henne dagen efter ett intensivt guldfirande.

Firat hela natten

VM-guldet var damlandslagets åttonde raka. Moa Tschöp har varit med länge. Detta blir hennes femte guldfirande med landslaget. Och det har varit en lång natt.

– Jag dricker resorb just nu för att återhämta mig. Vi har haft jätteroligt. Det är något speciellt med det här laget, säger hon.

All-Star Team

Fyra svenskor kom också  med i Alll-Star Team, Moa Tschöp, Ida Sundberg, Wilma Johansson och Ellen Rasmussen.

– Det är också kul. Jag är väldigt nöjd med min VM-turnering. Det har varit glädje och jag har fått spela ut min bästa innebandy.

Hur ser framtiden ut för dig, blir du kvar i Kalmar?

– Jag absolut, jag har ett treårskontrakt med Kalmar och trivs jättebra och har ingenting som drar mig någon annanstans just nu, säger Moa Tschöp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.