Foto: Gorm Kallestad/TT

Fler företagare ska våga satsa på wellbeingturism

Publicerad

Linnéuniversitetet är samordnare för ett nytt forskningsprojekt med fokus på så kallad wellbeingturism i södra Östersjöområdet. – Vi vill att fler företagare inom turism vågar satsa på hållbarhet och hälsofrämjande rekreation, säger projektledaren Lina Lindell.

– Wellbeing är ett tillstånd av balans och harmoni och innefattar välmående på både kroppslig, mental och själslig nivå, säger Lina Lindell.

Detta ska nu appliceras på turismen i södra Östersjöområdet, i syfte att bland annat öka medvetenheten kring wellbeing och att locka fler turister till de kustnära områdena.

Hållbarhet och rekreation

– Förväntade resultat är bland annat att fler företagare inom turism vågar satsa på hållbarhet och hälsofrämjande rekreation, och att vi får fler besökare till våra fantastiska natur- och kulturområden och att besöken sker under en större del av året, säger Lina Lindell.

Linnéuniversitetet ska nu skräddarsy konceptet och samla aktörer som vill engagera sig i wellbeing. Projektet inkluderar 19 partners från Sverige, Danmark, Tyskland, Polen och Litauen och ska pågå i totalt tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.