Monica Widnemark (S) tar ny ordförandeplats i Lessebo

Uppdaterad
Publicerad

Monica Widnemark, tidigare kommunstyrelsens ordförande i Lessebo, har utsetts till ny ordförande i kommunfullmäktige. – Ett trevligt uppdrag, säger hon.

Socialdemokraten Monica Widnemark har innehaft posten som kommunstyrelsens ordförande i Lessebo i 20 år. I våras beslutade hon sig för att lämna rollen som kommunalråd, men under måndagens fullmäktigesammanträde blev det klart att hon stannar kvar inom politiken som ny ordförande i kommunfullmäktige.

– Det känns som ett trevligt uppdrag och skönt med mer ledighet, vi har ju bara sju fullmäktigesammanträden om året i Lessebo. Sedan får man se hur man kan förändra och modernisera fullmäktige framöver, men jag börjar ju först i januari, säger hon.

Lessebo

Skifte på flera poster

Ny ordförande i kommunstyrelsen i Lessebo blir Lars Altgård (S), tidigare socialnämndsordförande. Anders Jonsäng (C) avgår som vice ordförande i kommunstyrelsen och blir istället förste vice ordförande i fullmäktige i Lessebo, där hans och Widnemarks samarbete alltså fortsätter.

– Det känns jättebra, Anders och jag har hängt ihop i många år, säger Monica Widnemark.

Angelica Karlsson, Centern, tillträder vid årsskiftet som vice ordförande i kommunstyrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lessebo

Mer i ämnet