Foto: SVT

Monica Widnemark: ”Ett beslut man funderar på länge”

Uppdaterad
Publicerad

Lars Altgård är Socialdemokraternas nya toppnamn i Lessebo, det beslutades på årsmötet under lördagen. Monica Widnemark som i går meddelade att hon slutar efter många år som kommunalråd är i dag lättad.

– Jag har varit kommunalråd i 20 år och det är en lång period. Jag är också i åldern då det kanske är dags att pensionera sig, säger Monica Widnemark till SVT Nyheter Småland efter årsmötet på lördagen.

Att sluta som kommunalråd har hon funderat på ett tag.

– Det är inget beslut man tar från ena dagen till den andra, det är ett beslut man funderar på länge och diskuterar med goda vänner. Nu har jag kommit fram till att det är dags, säger hon.

Mycket minnen

Monica Widnemark slutar som kommunalråd men lämnar inte politiken helt, exakt vad som kommer göra har hon inget besked om under lördagen. Men hon vet exakt vad hon kommer minnas från sin tid som kommunalråd.

– Jag kommer minnas hur jag mött och lärt känna människor i alla samhällen. Sen har vi åstadkommit saker i kommunen en del byggnationer och hotellet i Kosta. Jag tycker vi har utvecklat kommunen under de här 20 åren och vi har dessutom fått bättre ekonomi, när jag började var det ganska skralt i kassan, säger hon.

Tror på Altgård

Monica Widnemark verkar övertygad om att hennes efterträdare Lars Altgård kommer göra ett bra jobb.

– Jag tycker han är bra och har varit tippad länge. Sen är han född och uppväxt i Lessebo, han är en känd person så det skulle han klara bra, avslutar Monica Widnemark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.