Invånare i Kronobergs län, som är över 80 år, kommer erbjudas en påfyllnadsdos från och med den första september. Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare covidvaccinationer i Kronoberg efter sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den första september i år erbjuder Region Kronoberg personer över 80 år en påfyllnadsdos med vaccin mot covid-19. Därefter kommer personer över 65 år, samt personer i riskgrupp, erbjudas vaccin.

Inför kommande höst- och vintersäsong rekommenderar Folkhälsomyndigheten en påfyllnadsdos med vaccin mot covid-19 till de berörda grupperna.

Invånare i Kronobergs län, som är över 80 år, kommer därför erbjudas en påfyllnadsdos från och med den första september. Därefter kommer personer över 65 år, samt personer i riskgrupp, erbjudas vaccin.

– Genom att göra den här uppdelningen håller vi belastningen på våra vårdcentraler på en rimlig nivå. Dessutom blir det lättare för invånarna att få tag på en vaccinationstid, säger Marie Jadner som är vaccinationssamordnare i ett pressmedelande.

Intruktioner på posten

Länsbor som är aktuella för vaccination kommer få ett brev, antingen i brevlådan eller till sin digitala brevlåda, med instruktioner för hur de ska boka tid.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar inte någon ytterligare dos för personer i åldrarna 18-64 år, men för den som önskar kommer det att finnas möjlighet att ta en dos till.

KLIPP: Ingen oro för ny coronavåg i Småland

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hampus Hjorton, biträdande smittskyddsläkare i Region Kronoberg, tror att en eventuell ny coronatopp kan hanteras bättre tack vare de lärdomar som dragits under tidigare vågor. Foto: Oskar Mattisson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet