Foto: Diba Dehnad/SVT

Tågen kör igen efter banarbetet – men med förseningar

Uppdaterad
Publicerad

Efter att flera tåg ställt in på grund av förseningar med underhållsarbetet på södra stambanan, ska tågen åka nu igen. Trots det varnar Skånetrafiken för förseningar och inställda tåg ett tag framöver.

Tågtrafiken mellan Stockholm och Malmö och mellan Kalmar och Mölndal har varit påverkat under underhållsarbetet. Under måndagen beräknades arbetet vara klart på måndagen klockan 18.00, men nu är problemet åtgärdat.

Öresundståget som kommer från Malmö stannade i Älmhult. Mellan Älmhult och Kalmar fick resenärer i stället åka med buss. Enligt Skånetrafiken är det mycket svårt att få fram ersättningsbussar i den omfattning som krävs.

Trafikverket hade sänkt hastigheten för tåg på sträckan mellan Älmhult och Hässleholm. Dessutom varnade de för förseningar och inställda avgångar, i och med att tågen bara kommer köra på ett spår.

KLIPP: Under måndagen var många resenärer frustrerade och oroliga för att missa flyg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lotta Johansson ska till Bulgarien, och riskerar att missa flyget. Foto: Diba Dehnad/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.