Flera thaimassagesalonger i Södertälje kontaktas av kunder som efterfrågar en ”happy ending”. Foto: SVT/Montage

”Två till tre kunder i månaden vill ha annat än massage”

Uppdaterad
Publicerad

40 av 300 thaimassagesalonger i Stockholmsregionen misstänks erbjuda sexuella tjänster. I Södertälje möter salongerna regelbundet kunder som vill ha annat än massage.

Sedan maj månad i fjol kartlägger polisen underrättelseinformation kring thaimassagesalonger i Stockholmsregionen. Tips från bland annat kunder och allmänheten har hjälpt polisen framåt i arbetet.

På torsdagen besökte SVT Nyheter thaimassagesalonger i Södertälje. Flera av ställena känner till problemen med att vissa erbjuder sexuella tjänster och säger att ryktet för branschen påverkas av det.

– Vi får in 2-3 kunder i månaden som frågar om sexuella tjänster, säger en kvinna som jobbar som massör men som vill vara anonym.

Blir upprörda

Kvinnan berättar även att vissa kunder vägrar ge sig och blir upprörda när de får ett nej.

– De kan säga att de fått tjänsten på andra ställen men då svarar jag bara: Gå dit istället, säger hon.

En annan thaimassagesalong uppger att de också får förfrågningar med jämna mellanrum.

– Det både ringer och kommer förbi folk som frågar. Men då berättar vi med en trevlig ton att vi bara erbjuder massage här, säger kvinnan som även hon vill vara anonym.

Inte alla ställen

Polisinspektör Marie Näslund tycker det är viktigt att framhålla att man inte ska peka ut alla thaimassagesalonger.

– Det handlar om ett antal utav ställena som man blivit erbjuden en så kallad happy ending i slutet av massagen. Och frågan har kommit från både kunderna och från kvinnorna som jobbar på ställena, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer