Åklagaren yrkar på villkorlig dom för spelarna som misstänks för muta i fotbollsmatch. Foto: TT

Misstänkta mutan i Syrianskamatch – åklagaren yrkar på villkorlig dom

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags startade rättegången för de två unga fotbollsspelare som misstänks för att mutat en yngre spelare att prestera dåligt, och idag avslutades rättegången. Åklagaren yrkar på villkorlig dom.

Det var sommaren 2017 som två spelare i Syrianskas U19-lag misstänktes för att ha hade erbjudit pengar till en yngre spelare för att prestera dåligt på en match. När rättegången startade i tisdags sa kammaråklagare Thomas Forsberg:

– Anledningen till att vi utrett det här så noga är att vi vill visa på konsekvenserna när betting tillåts på ungdomsmatcher. Risken på att barn och unga påverkas att underprestera avvika från sportslig kompass.

Misstänkt matchfixning Syrianska

”De är unga och tidigare ostraffade”

Idag avslutades rättegången och han yrkar på villkorlig dom för de två unga spelarna.

– Straffskalan går upp till fängelse, men de är unga och tidigare ostraffade så villkorlig dom är det jag yrkar på, säger Thomas Forsberg.

Domen kommer den 6 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt matchfixning Syrianska

Mer i ämnet