Foto: TT

Anställd på Hall får sparken efter att ha levt med dubbla identiteter

Uppdaterad
Publicerad

I augusti i år mottog kriminalvårdens säkerhetsavdelning information om att en anställd på anstalten Hall i Södertälje misstänktes ha dubbla identiteter.

Enligt uppgifter från Skatteverket så invandrade mannen till Sverige i början av 2011. Men enligt andra uppgifter misstänks samma man i stället ha invandrat 2007 under en annan identitet.

Detta väckte misstankar hos kriminalvården som besökte Skatteverket för att reda ut uppgifterna. Efter att ha granskat mannens båda id-ansökningar stod det klart att mannen som syns på de olika ansökningarna var samma person. Mannen bekräftade även detta när han avslöjats.

Mannen får nu sparken från Hall eftersom han medvetet undanhållit sina dubbla identiteter för sin arbetsgivare. Vilken som är mannens riktiga identitet har utredningen ännu inte kunnat bevisa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.