Det blev en blöt start på årets Södertäljefestival. Foto: SVT

Arrangören laddar för ny festival – trots oro för granskning

Uppdaterad
Publicerad

Årets Södertäljefestival blev både välbesökt och fick goda betyg av Södertäljeborna. Nu laddar arrangören redan för nästa års evenemang. Men ett orosmoln finns. Upphandlingen och verksamhetsbidraget från kommunen är ifrågasatt och uteblir detta kan det påverka festivalens framtid.

Nu har årets Södertäljefestival utvärderats genom bland annat en enkätundersökning där besökare fick betygsätta olika områden. Enkäten gav enligt arrangören Södertälje city ett genomsnittligt betyg på 4,2 på en femgradig skala, en markant ökning från förra årets 3,7. Även besöksantalet på 96 000 personer glädjer arrangören.

– Det är väldigt positivt och vi är jätteglada. Vi har utvärderat alla områden så vi vet vad vi ska utveckla, vad vi ska ha kvar och vad vi inte ska ha kvar, säger Lena Raatamaa, eventkoordinator på Södertälje city.

Vill engagera Södertäljeborna mer

Till nästa år vill Södertälje city bland annat utöka marknadsföringen, engagera Södertäljeborna mer och involvera stadens idrottsföreningar på ett bättre sätt i festivalen.

Men trots att planerna för nästa års festival redan är igång kan evenemangets framtid vara hotad då konkurrensverket just nu granskar upphandlingen och det verksamhetsbidrag från kommunen som täcker större delen av de 2,2 miljoner som festivalen kostar.

Se Södertälje city kommentera utvärderingen, nästa års festival och hur man ser på det hotade bidraget i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.