konkurrensverket kan komma att se över hur upphandlingen om reklamkampanjen gått till Foto: TT

Konkurrensverket kan komma att utreda reklamkampanjen ”Skräp dig”

Uppdaterad
Publicerad

Inför Södertäljefestivalen annordnade centrumföreningen Södertälje city en reklamkampanj, men avtalet kan ha utförts utan en upphandling.

Enligt tidningen LT så har reklamkampanjen ”Skräp dig”, där kända profiler sjöng om hållbarhet inför Södertäljefestivalen, inte upphandlats. Avtalet är tecknat tillsammans med kommunen – som är skyldiga att följa lagen om offentlig upphandling.

Ska se över reklamkampanjen

Konkurrensverket håller på att utreda om kommunen och centrumföreningen Södertälje city har gjort en offentlig upphandling inför festivalen. Och en ytterligare utredning om reklamkampanjen kan komma att bli aktuell.

– Det här är inte något som jag känner till men det är absolut någonting vi tar med oss och tittar vidare på, säger Anton Himmelstrand, utredare på konkurrensverket till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.