David Durmaz var en av spelarna som lämnade klubben i veckan. Foto: Bildbyrån

Assyriskas sportchef: David Durmaz vägrade ta på sig kaptensbindeln

Publicerad

På bara två dagar förlorade Assyriska skyttekungen Alagie Sosseh, lagkaptenen Stefan Batan och vice lagkaptenen David Durmaz. Assyriskas sportchef Bobil Minasson manar dock till lugn och menar att laget kommer klara sig.

Alagieh Sosseh såldes till Syrianska då de kom med ett bud som Assyriska inte kunde tacka nej till, menar Bobil Minasson. De andra spelarna lämnar dock utan att vara klara för nya klubbar.

– Vi försökte göra en satsning inför säsongen för att bli ett topplag. När vi sedan inte var uppe och nosade på topplaceringarna så var Stefan Batan inte så motiverad. Då kom vi överens om att bryta kontraktet, säger Bobil Minasson.

Ville inte vara kapten

Assyriska och Batan bröt kontraktet i samförstånd, men det var en incident som låg bakom att David Durmaz lämnade truppen.

– Inför vår match förra veckan ringde Durmaz upp tränare Carlos Banda och sa att han inte ville bära kaptensbindeln. Det tog hårt för mig personligen och styrelsen tog då ett snabbt beslut om att bryta kontraktet.

Har det uppstått en konflikt?

Nej, det är ingen konflikt, men att vara lagkapten ska vara det finaste som finns inom fotbollen. Följer man inte våra värderingar och vill fortsätta som kapten blir det svårt. Vi har pratat med varandra och det här är vuxna rutinerade killar, så det är inga problem.

”Vi har varit usla”

Assyriska ligger inför fredagens bortamatch mot Nyköping endast en poäng ovanför nedflyttningsstrecket i division 1. Bobil Minasson säger att klubben nu måste värva nya spelare för att täcka upp för de som försvunnit.

– Vi har underpresterat kraftigt. Personligen tycker jag, med den truppen vi har, att vi ska vara med i toppen och kriga, men vi har varit rent ut sagt usla. Men nu har Carlos Banda kommit in med ny energi och vi är optimistiska.

Kallar till informationsmöte

Den 30 juli håller klubben ett informationsmöte för sina medlemmar med anledning av den turbulenta veckan, men Bobil Minasson säger att klubben kommer klara av de här spelartappen.

– Assyriska kommer att överleva det här. Klubben är störst. Större än någon spelare eller ledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.