Delar av läkemedelsföretaget flyttar till Nya karolinska nästa år. Foto: TT

Astra Zeneca flyttar marknadsbolag från Södertälje till Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Astra Zeneca kommer under 2022 att flytta delar av sin verksamhet i Gärtuna i Södertälje till Stockholm. Det är det svenska marknadsbolaget som framöver kommer att arbeta från ett Life Science-center i Hagastaden vid Nya Karolinska.

Företaget vill i nuläget inte kommentera hur många tjänster eller vilka typer av tjänster det handlar om. Men i en skriftlig kommentar till SVT bekräftar de att flytten planeras. 

Enligt Karl-Johan Karlsson, presskontakt på Astra Zeneca, görs flytten för att personalen ska komma närmare viktiga forskningsmiljöer.

”Nu jobbar vi med att färdigställa de sista praktiska detaljerna och kommer återkomma med mer information längre fram” skriver Karl-Johan Karlsson, presskontakt på Astra Zeneca i Sverige.

Se en tillbakablick på Astra Zeneca i Södertälje – från uppsagda forskare och tömda lokaler 2012 till nytt kunskapscenter i spökstaden. Publicerad juni 2019.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT följde med på en vandring i läkemedelsjättens fotspår Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Astra Zeneca i Södertälje

Mer i ämnet