Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är klart vi vill ha lön som motsvarar det vi gör, säger sjuksköterskan Christina Öhlén, i klippet ovan. Foto: Maja Flygt/SVT

Hon är fast anställd – tjänar 40 000 i månaden: ”Klart det kan kännas lite surt”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har jobbat som sjuksköterska i snart 20 år – ändå är Christina Öhléns lön betydligt lägre än många hyrsköterskors med mindre erfarenhet.

– Klart det kan kännas surt ibland, säger hon.

Hon kallar sig för trygghetsnarkoman och säger att hon prioriterar att jobba på en och samma arbetsplats med samma kollegor – och väljer bort bemanningsbranschen trots möjligheten till högre lön.

– Pengar är inte allt men vi som är fastanställda inom regionen gör mer än att ge vård såsom förbättringsarbeten och tar hand om studenter. Det gör inte hyrsköterskor. Det är klart vi vill ha lön som motsvarar det vi gör, säger Christina Öhlén, sjuksköterska på Södertälje sjukhus sedan snart 15 år tillbaka.

Följ med till hennes avdelning och hör henne berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.