Den man som dömts till 14 års fängelse för mordförsök är återigen internationellt efterlyst. Foto: SVT

”Balkongmannen” åter internationellt efterlyst

Uppdaterad
Publicerad

Den så kallade ”balkongmannen”, som dömdes till 14 års fängelse efter att ha kastat sin dåvarande fru från en balkong i Södertälje, är återigen internationellt efterlyst.

2015 dömdes mannen för mordförsök av Högsta domstolen och har sedan dess varit internationellt efterlyst av Interpol. I maj plockades efterlysningen bort då Sverige förde samtal med turkiska myndigheter för att få mannen utlämnad.

Dessa samtal pågår inte längre och därför är mannen återigen efterlyst, vilket Nyhetsbyrån Siren var först att rapportera om.

Balkongfallet i Hovsjö

– Kriminalvården har inte kommit någonstans i diskussionerna och därför är han återigen efterlyst, säger åklagare Anna-Lena Nilemar till SVT.

”Hoppas han fastnar i en gränskontroll”

Hon berättar att regelverket kräver att en efterlysning tas bort innan två länder kan diskutera ett eventuellt utlämnande. Det var anledningen till att mannens efterlysning togs bort från början.

– Vi har ingen aning om var han befinner sig. Vi får hoppas att han ger sig i väg från Turkiet, om det nu är där han befinner sig, och fastnar i någon gränskontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Balkongfallet i Hovsjö

Mer i ämnet