Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lisa Gezelius, sektionschef på Kriminalvården, berätta om det nya dokumentet i klippet. Foto: SVT

Nya dokument från Turkiet visar: Balkongmannen ännu på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sen kom beskedet att den så kallade balkongmannen skulle avtjäna sitt straff i Turkiet, men nya dokument visar att han ännu inte gripits.

– Det är frustrerande, säger Lisa Gezelius, sektionschef på Kriminalvården till SVT Nyheter Södertälje.

Det var 2015 som den så kallade balkongmannen dömdes till 14 års fängelse i Högsta domstolen för att ha kastat ut sin fru från balkongen i deras lägenhet i Södertälje. Han har sedan dess hållit sig gömd i Turkiet där han också fått medborgarskap.

Ännu på fri fot

Medborgarskapet har gjort att Turkiet inte lämnat ut honom till Sverige men för ett år sen överfördes straffet till Turkiet. Det nya dokumentet som SVT tagit del av visar dock att man ännu inte lyckats gripa mannen.

”Då den straffade inte kunnat gripas, har ett verkställande av domstolsbeslutet inte kunnat inledas” skriver en domare på Justitiedepartementet i Turktiet.

Lisa Gezelius, sektionschef på Kriminalvården, berättar i videon om det senaste kring balkongmannen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.