Sofias målsägandebiträde Ia Sveger berättar om hur hon ser på att balkongmannen fortfarande inte fått sitt straff. Foto: Moa Ferm/SVT

Sex år efter domen: ”Misslyckande” att balkongmannen är på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

2015 dömdes en man från Södertälje i Högsta domstolen till 14 års fängelse efter att ha kastat ut sin fru från balkongen. Nu – sex år efter domen – är han fortfarande på fri fot. Nu letar familjen efter svar på hur det kan vara möjligt att fly sitt straff.

Kvinnan, som vi kallar Sofia, och hennes familj vill nu få upprättelse och lyfter därför frågan hur det kan vara möjligt för den dömde mannen att fortfarande vara på fri fot. Han har inte gripits – trots att man vet var i Turkiet han är bosatt i dag.

– Det är ett riktigt misslyckande, säger Ia Sveger, Sofias målsägandebiträde.

Balkongfallet i Hovsjö

Ia Sveger menar att Kriminalvården borde ha gjort mer. Kriminalvården, i sin tur, menar att vidtagit de åtgärder som varit möjliga.

Just nu översätts ett dokument från turkiska myndigheter som Kriminalvården fått till svar. Det var LT först med att rapportera.

Hör i klippet hur balkongmannen lyckats fly undan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Balkongfallet i Hovsjö

Mer i ämnet