Boel Godner (S) och Alexander Rosenberg (M) deltog i SVT:s debattprogram Opinion live och diskuterade bland annat familjeåterförening och ebo-lagen. Foto: Södertälje kommun och Moderaterna

Boel Godner (S) om nya bosättningsregler för asylsöknade: ”En framgång för Södertälje”

Uppdaterad
Publicerad

I går deltog politiker och boende i Södertälje i SVT:s debattprogram Opinion live. Temat var migration, med utgångspunkt i januari-överenskommelsen, som öppnar upp för familjeåterförening till sommaren.

Familjeåterförening och ebo-lagen, alltså lagen om eget boende, var två frågor som diskuterades. Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, tycker att det går år rätt håll.

– Det finns förändringar i ebo-lagen med i överenskommelsen. Det är första gången det finns ett förslag från en regering om att ändra ebo-lagen och det är absolut en framgång för Södertälje, säger hon till SVT Nyheter Södertälje.

Oppositionsråd Alexander Rosenberg (M) håller med.

– När det kommer till ebo-lagstiftningen har vi varit överens länge, blocköverskridande i Södertälje, om att den måste avskaffas.

Hela debatten kan du se på svtplay.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Debatten om EBO

Mer i ämnet