Foto: TT

Boel Godner om polisens listor: ”Vissa kommuner kan nog tycka att det är generande”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen får kritik från flera kommuner i landet gällande listorna över utsatta områden, skriver Dagens Nyheter. Man menar att listorna stigmatiserar vissa orter.

Men enligt Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, har man aldrig diskuterat det i Södertälje.

Sedan några år tillbaka för polisen upp stadsdelar med stora problem på olika listor, och sätter därefter in extra resurser i området. Ronna, Geneta och Lina hage är tre ”särskilt utsatta områden” i Södertälje, enligt polisen.

Ser det inte så

Men medan vissa kommuner vill ha bort sina områden från listorna, och menar att det förhindrar framtida investeringar och stigmatiserar stadsdelarna, har Boel Godner en annan syn på saken.

– Nja, vi har aldrig diskuterat det så. Vissa kommuner kan säkert tycka att det är generande med viss kriminalitet och så, men för oss handlar det mycket om att få stöd med och förståelse för våra problem, säger hon till SVT.

Kan bli hemliga

Polisen kan komma att göra listorna hemliga i fortsättningen. Men för Boel Godner kan alltså en offentlighet också vara av godo.

– Men framförallt har vi jobbat med vissa områden långt innan listorna kom. För oss handlar det om att förbättra i områdena, och fatta rätt beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.