Hör Boel Godner (S) om att andelen vaccinerade i Södertälje skiljer sig från Sverige i stort: ”Det ska vara rättvist”. Foto: SVT/Ellinor Knoxborn

Boel Godner (S) kritisk till låg vaccinationstakt i Södertälje: ”Oroar mig”

Uppdaterad
Publicerad

Andelen invånare som fått den första vaccindosen i Södertälje ligger långt under snittet för hela landet och något under snittet för Region Stockholm. Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, är kritisk till regionens arbete.

Enligt Boel Godner har det varit många Södertäljebor som har hört av sig till henne med frågor då det har varit svårt att få tid för vaccin i kommunen.

– Jag har varit i kontakt med regionledningen och svaret jag får av dem är att det är på gång men det finns inga datum, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande.

Svarar på kritiken

Anna Starbrink (L), Hälso- och sjukvårdsregionråd, svarar på kritiken och säger:

– Vaccinationstäckningen följer segregationen, och Södertälje är ett område som är väldigt segregerat och det är naturligtvis ett långsiktigt ansvar för kommunen att minska. Men här och nu måste regionen och kommunen samarbeta, säger hon.

Hör kritiken mot arbetet med vaccinet och regionens svar – i videon ovan.

Andel som tagit första vaccindosen

Södertälje kommun: 28%

Region Stockholm: 31%

Riket: 39%

Siffrorna gäller andel av befolkningen 18 år och äldre.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.