Sommarstugan var övertänd när räddningstjänsten km till platsen. Foto: Blåljusbilder

Brand i sommarstuga – man befaras död

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern befaras ha dött i en brand i en sommarstuga utanför Södertälje natten mot lördag.

Larmet om branden kom strax före midnatt. Flera bilister hade då sett vad man uppfattade som en skogsbrand en bit söder om Södertälje.

– När vi kommer fram till platsen visar det sig att det är en sommarstuga som brinner, säger Åsa Holmberg, larmoperatör vid Södertörns brandförsvar.

Stugan var då redan övertänd och räddningstjänsten riktade in sig på att låta huset brinner ner under kontrollerade former och förhindra spridning. Vid niotiden på lördagen lämnade räddningstjänsten stugan, då branden var släckt och man bedömde att det inte längre fanns risk för spridning.

Misstänkt mordbrand

En man i 50-årsåldern befaras ha dött i branden, bekräftar polisen strax före klockan 05 på lördagsmorgonen. En förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts.

– Vi har varit i kontakt med hans anhöriga, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Under söndagen arbetar polisens tekniker på platsen, men man har fortfarande inte helt kunnat säkerställa om mannen varit i stugan.

– Vi har inte kommit så långt, det kan vara svårt att undersöka brandplatser, säger Helena Boström Thomas presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.