– Vi har gjort en del förändringar under det senaste året eftersom vi inte haft ett högt söktryck, säger Cecilia Kumlin på Telge bostäder. Foto: Maja Flygt/SVT

Brist på studentbostäder i landet – men inte i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Rekordmånga unga har sökt in till högskolor i höst och nu råder högt tyck på landets studentbostäder. Men i Södertälje ser situationen ännu ljus ut för höstens studenter och Telge bostäder öppnar för att ta emot fler studenter från Stockholm.

Sju av landets åtta största studentbostäder uppger att de har brist på bostäder för höstens studenter, enligt en undersökning av Studentbostadsföretagen. I bland annat Stockholm, Uppsala och Linköping är trycket högt.

I Södertälje fanns det på torsdagen 35 lediga bostäder, samtliga med intresseanmälningar

Här prioriteras i första hand de studenter som hör till Campus Telge eller KTH Södertälje men de senaste året har man också öppnat för studenter i Stockholms län.

– Utmaningen här har varit att få alla lägenheter uthyrda, säger Cecilia Kumlin chef för uthyrningen på Telge bostäder.

Här är det brist på studentbostäder

Studentbostadsföretagen har tittat närmare på läget i landets åtta största studentorter:

Stockholm

Göteborg

Lund

Uppsala

Umeå

Linköping

Malmö

Växjö

Av dessa orter är det enligt undersökningen brist på studentbostäder i samtliga utom Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.