Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Butiksägare missnöjda över hur Lunagallerian sköts

Butiksägare kritiska till hur Lunagallerian sköts: ”Blir bara sämre och sämre”

Uppdaterad
Publicerad

Ofräscha lokaler, höga hyror och avföringslukt. De senaste åren har flera butiker valt att lämna Lunagallerian – och nu växer kritiken från befintliga butiksägare.
– Vi har i flera år blir lovade massa förbättringar, men det blir bara sämre och sämre. Vi är trötta på tomma löften, säger Nour Isak, ägare på Festerix.

Lunagallerian har inte genomgått någon omfattande renovering sedan den byggdes 1979 – men i årets budget har Telge fastigheters ägare, Södertälje kommun, avsatt pengar för att modernisera de kommersiella delarna.

Vad gör ni för att befintliga hyresgäster ska vilja vara kvar i gallerian?

– Vi har en tät kontakt med hyresgästerna i Luna och försöker möta deras önskemål i den mån det är möjligt. Vi gör inga stora investeringar här och nu för att förändra saker eftersom vi har ett lite längre arbete. Så det kommer investeringar längre fram, säger Lars Greger (MP) ordförande i Telge fastigheter.

I klippet ovan berättar butiksägare om sitt missnöje med Lunagallerian.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lunagallerian

Mer i ämnet