Följ med SVT:s reporter till byggkaoset på de olika platserna i Södertälje centrum. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Byggkaos i Södertälje centrum – därför grävs det överallt

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje centrum börjar allt mer likna en stor byggarbetsplats. Nu väljer kommunala Telge att avbryta ett projekt och skjuta på det till sommaren.

Stora gropar, tunga lastbilar och busshållplatser som flyttar på sig irriterar många i Södertälje centrum – och än är det inte över på ett tag.

– Som tur är har jag ingen bil, men om jag hade det skulle jag nog ha svurit nu, säger Södertäljebon Gulli Ekman.

Kommunala Telge väljer nu att avbryta ett projekt, dels för kylan, och dels för att minska på kaoset i centrum.

Hör i videon vad Nina Rydstedt, marknadskommunikatör på Telge, säger om kaoset i Södertälje centrum.

Därför är det kaos i Södertälje centrum

På Nedre Torekällgatan har Telge Nät grävt upp en stor grop för att renovera fjärrvärmekammaren, då det finns risk för ett större läckage. Arbetet planerades att vara klart den 26 februari, men man väljer att avbryta projektet och ta upp det igen framåt sommaren. 

Under Köpmangatan byter man till en större vattenledning för att säkra vattenleveranser till flera kunder. Gatan har öppnats upp för bilister när framkomligheten på Torekällgatan är begränsad och bussresenärer har hänvisats till andra hållplatser.

Arbetet planeras att vara klart den 31 mars.

Fram till på måndagen har arbetet med en temporär bro vid Slussholmen pågått efter att Stenvalvsbron drabbats av två slukhål. Det är först i sommar som den riktiga ombyggnaden drar igång.

Källa: Södertälje kommun, Telge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.