Bröllopsvalsen uteblir när corona tvingar Lara Alber och Zaed Hadood att ställa in den stora festen. Foto: Linda Asmar/SVT

Coronakrisen krossade deras bröllopsdrömmar – allt fler ställer in festen i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Lara Alber och Zaed Hadood hann aldrig dela ut inbjudningskorten till sitt bröllop innan coronapandemin slog till och förändrade allt. Efter torkade tårar och besvikelse bestämde de sig för att ställa in festen som de länge hade planerat i detalj och gifter sig enbart kyrkligt. 400 gäster skulle ha bjudits, nu blir de 35 på plats – och resten får fira via direktsändning på nätet.

I Södertälje, som kallats bröllopsfesternas stad med ett tiotal festvåningar, har coronakrisen satt tydliga spår i branschen. Ett normalår skulle högsäsongen ha dragit igång nu och många lokaler brukar vara fullbokade – nu har festerna tystnat.

SVT har pratat med flertalet kyrkor i Södertälje som alla vittnar om inställda vigslar – en av de är syrisk-ortodoxa S:t Jakobkyrkan som uppger att de sett en minskning på nära 90 procent.

Lara Alber och Zaed Hadood övervägde att skjuta upp sitt bröllop men landade till slut i att ställa in festen och enbart gifta sig i kyrkan, hör dem berätta om det ångestladdade beslutet, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet