För tillfället vårdas tio covidpatienter på Södertälje sjukhus och elva väntar på provsvar. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Coronasmittade på Södertälje sjukhus operationsavdelning

Uppdaterad
Publicerad

Personal på operationsavdelningen på Södertälje sjukhus har konstaterats coronasmittade. Och det går inte att utesluta att smittan i sin tur förts vidare till patienter, uppger sjukhuset.

Enligt sjukhuset handlar det om ett ”mindre antal” medarbetare på operationsavdelningen som drabbats av corona, vilket LT var först att rapportera om.

– Det är sannolikt att spridningen skett på arbetsplatsen men ingen har uppvisat symptom när de varit på plats, säger Yvonne Hejdenberg, kommunikationschef på Södertälje sjukhus.

Coronaviruset i Södertälje

Misstänker ni att någon patient blivit smittad?

– De kan ha utsatts för smitta och ska då ha fått information om det. Vi genomför smittspårning och gör allt vi kan för att minimera fortsatt spridning.

Blir det några förseningar på operationer?

– Som det ser ut nu så påverkar det inte verksamheten.

Operationsavdelningen är inte den första med konstaterad smitta. Enligt sjukhuset har det bekräftats på minst två avdelningar tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet