För tillfället vårdas tio covidpatienter på Södertälje sjukhus och elva väntar på provsvar. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Coronasmittade på Södertälje sjukhus operationsavdelning

Uppdaterad
Publicerad

Personal på operationsavdelningen på Södertälje sjukhus har konstaterats coronasmittade. Och det går inte att utesluta att smittan i sin tur förts vidare till patienter, uppger sjukhuset.

Enligt sjukhuset handlar det om ett ”mindre antal” medarbetare på operationsavdelningen som drabbats av corona, vilket LT var först att rapportera om.

– Det är sannolikt att spridningen skett på arbetsplatsen men ingen har uppvisat symptom när de varit på plats, säger Yvonne Hejdenberg, kommunikationschef på Södertälje sjukhus.

Misstänker ni att någon patient blivit smittad?

– De kan ha utsatts för smitta och ska då ha fått information om det. Vi genomför smittspårning och gör allt vi kan för att minimera fortsatt spridning.

Blir det några förseningar på operationer?

– Som det ser ut nu så påverkar det inte verksamheten.

Operationsavdelningen är inte den första med konstaterad smitta. Enligt sjukhuset har det bekräftats på minst två avdelningar tidigare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Katja Fogelberg, sjuksköterska på Karolinska i Huddinge om oron inför hur smittspridningen förändras i Stockholm. Foto: Zsolt Czinkoczky/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet