Badparkens lekplats planeras att öppnas upp i början på maj – ett år efter att renoveringen drog igång. Foto: SVT

Efter förseningarna – nu hoppas kommunen kunna öppna Badparkens lekplats

Uppdaterad
Publicerad

Upprustningen av Badparken, en av Södertäljes populäraste lekplatser, har i flera omgångar dragit ut på tiden – och blivit mer omfattande än planerat. Men nu kommer glädjande besked för alla barnfamiljer; i veckan hoppas kommunen att hela lekplatsen ska öppna.

Först var det tänkt att Badparkens lekplats ”bara” skulle rustas upp. Men under arbetets gång konstaterades att upprustningsbehovet av vissa delar var mer omfattande. Förutom renovering beslutades att det gamla fortet helt skulle bytas.

Nu står allt klart och inom kort kan hela parken komma att öppnas igen.

– Vi ska bara göra en besiktning på torsdag och om allt går som det ska hoppas vi kunna öppna i slutet av veckan, meddelar Södertälje kommuns landskapsarkitekt, Lova Mattsson Kjellqvist, som ansvarar för projektet.

Flera förseningar

Arbetet, som påbörjades för drygt ett år sedan då stora delar av parken stängdes av, har försenats i flera omgångar. Sen leverans av delar, besiktningsman som gått på semester och nu senast så har sanden som skulle användas vid fortet inte kunnat gå att beställa från en viss leverantör.

Gick det inte att hitta sand någon annanstans? Är det någon speciell sand som varit värd att vänta på hela vintern och som försenade projektet ytterligare?

– Jag vet inte, det är en fallskyddssand som leverantören slutade tillverka under vintern.

Kostnaderna för arbetet med Badparken beräknas landa på drygt två miljoner kronor. Och enligt Lova Mattson Kjellqvist har förseningarna inte fördyrat projektet.

– Det har blivit väldigt fint och jag hoppas att vi inte behöver bygga om igen på tio år, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.