Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör grundskolechefen i Södertälje kommun berätta om den första dagen i skolan efter jullovet och på vilket sätt de tagit hand om barn, vårdnadshavare och lärare. Foto: David Nilsson Hamne/SVT

Dagen efter pojkens död i Södertälje – minnesstund och krisstöd

Uppdaterad
Publicerad

Det var en tung första dag i skolan efter jullovet för många barn, vårdnadshavare och lärare i Södertälje efter den tragiska händelsen där en pojke i Rosenlund i dog.

– Det är svårt att ta in, jättesorgligt, säger grundskolechef Jenny Stanser.

Det var under måndagsförmiddagen som en minderårig pojke hittades skadad i en lägenhet i Södertälje. Livsuppehållande åtgärder vidtogs men pojkens avled sedan av sina skador.

Under tisdagen skulle pojken ha haft sin första skoldag efter jullovet och på hans skola hissades flaggan på halvstång.

Pojke död i Rosenlund

Barn reagerade olika

– Några barn var väldigt ledsna, några var ute och lekte som vanligt. Det är väldigt olika hur barn reagerar, säger Jenny Stanser, grundskolechefen i Södertälje kommun.

Grundskolechefen åkte på måndagseftermiddagen ut till skolan och mötte personalen och förberedde inför att ta emot barn och vårdnadshavare idag. Extra personal och psykologer har funnits på plats under dagen och en minnesstund hölls för de närmaste klasserna.

Anhållen misstänkt för mord

I lägenheten dit polisen kallades befann sig även en vuxen man som greps och senare anhölls på sannolika skäl för mord. Senast på torsdag ska åklagaren fatta beslut om mannen ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Hör grundskolechefen berätta mer i videon ovan om hur de stöttar barn och vårdnadshavaren nu och framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pojke död i Rosenlund

Mer i ämnet