Andra Farhad vill nu sprida kunskap och engagemang för aktiemarknaden till ungdomar och kvinnor. Foto: TT / Dilshan Fernando

Därför får 23-åriga miljonären pris från kungen

Uppdaterad
Publicerad

23-åriga miljonären Andra Farhad, även kallad Börshajen, prisas med Kompassrosen, ett pris som delas ut på Kungliga slottet.

Det var under gymnasietiden i Södertälje som Andra Farhad upptäckte aktievärlden. Och trots att hon till en början inte togs på allvar i den mansdominerade börsvärlden så gav hon inte upp. Hon köpte sin första aktie som 16-åring, nu är hon miljonär och satsar stenhårt på aktiehandeln.

– Problemet då var att kunskapen om aktier var väldigt otillgänglig. Utbildningarna och böckerna var väldigt dyra och det fanns ingen jag kunde fråga om aktier, för det var väldigt mansdominerat. Det var värre än det är idag, sa hon till SVT Nyheter Södertälje tidigare.

”Öppnar nya dörrar”

Nu driver 23 år-åringen Börshajen, en snabbt växande utbildningsplattform för sparande och investeringar. Och det är för den som Andra Farhad, bosatt i Fittja, nu prisas med Kompassrosen, ett pris som Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap delar ut.

– Jag är så stolt över att få ta emot stipendiet. Det öppnar nya dörrar för mig. Min tanke om gratis utbildning väcktes när jag märkte att det fanns en stor efterfrågan på kunskap kring börsen, säger Andra Farhad,i ett pressmeddelande.

Andra Farhad tar emot priset på Kungliga slottet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer