George Baydono blev rånad – är tacksam för allmänhetens insats. Foto: SVT

”De gjorde en fantastisk insats”

Publicerad

Två av de män som i oktober rånade juvelerar-butiken på Nygatan dömdes idag till fängelse. Butiksägaren George Baydono är tacksam för att många grep in under händelsen.

Juveleraren George Baydono kom till Sverige från Tyskland för fyra år sedan med fru och fyra barn. Den där dagen i oktober när maskerade män hotade med pistol och kniv i hans butik vill han helst bara glömma.

– Det är svårt att sätta ord på, men det kändes overkligt, säger han.

Tre av männen dömdes i dag, varav två fick fängelsestraff på flera år.

– Hur långt fängelsestraff det blir spelar ingen roll för oss, det är irrelevant, säger George Baydono.

En man är fortfarande på fri fot, men George Baydono tror att det bara är en tidsfråga innan han också grips.

– Jag har stort förtroende för polisen.

Allmänhetens insats ”fantastisk”

Det många minns från den där dagen är allmänhetens snabba ingripande, som till stor del gjorde att gärningsmännen kunde gripas strax efter händelsen. George Baydono är rörd över allt stöd han har fått efter rånet.

– Det var fantastiskt hur mycket stöd och hjälp vi fick från alla vi kände. Men även okända människor har varit här och gett oss blommor. Otroligt.

Fortfarande svårt

George Baydonos liv fortsätter, men dyrbara smycken köps numera in på kundernas begäran och i fönstrena finns bara billiga juveler. Hans fru är fortfarande sjukskriven och han själv känner inte samma glädje i jobbet längre, men han hoppas att det snart vänder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer