SVT:s reporter: ”En av männen är styrelseordförande i ett bolag som nyligen köpte en stor butiksfastighet i centrala Södertälje.” Foto: Samy Dahlman/SVT

Detta vet vi om fastighetshärvan i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Svarta pengar, mångmiljon belopp och etablerade affärsmän – det är några av delarna i den omfattande fastighetshärvan som avslöjats i Södertälje. I videon går SVT:s reporter igenom vad som ska ha hänt.

I maj i år häktades fem män misstänkta för grov näringspenningtvätt och ytterligare tio personer utreds misstänkta för inblandning.

Under fredagen meddelade åklagaren att männen släpps på fri fot, men att de är fortsatt misstänkta. Personerna ska ha tvättat pengar för mångmiljonbelopp åt kriminella.

Det råder fortfarande förundersökningsskeretess i fallet, men i videon berättar reporter Aida Arslanovic om några detaljer kring vad som har hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brottslighet i Södertälje

Mer i ämnet