I Södertälje, Salem och Nykvarn hålls sedvanligt firande med majbrasor. Bandet Hoffmaestro intar även scenen i Södertälje. Foto: SVT/TT

Här kan du fira valborg i Södertälje, Salem och Nykvarn

Uppdaterad
Publicerad

Valborgsfirandet står runt hörnet och det innebär bland annat majbrasa, vårtal och körsång. I Södertälje kommer även bandet Hoffmaestro inta scenen i Stadsparken. Här kan du läsa mer om några av platserna där du kan fira in våren i Södertälje, Salem och Nykvarn.

Valborgsfirande i Södertälje

Var? I Stadsparken/Borgmästarudden intill pendelstationen.

När? Klockan 16-21. Tivolit öppnar 16.00 och majbrasan tänds cirka 19.30.

Vad? I Södertälje är valborgsfirandet också en kick-off för kanalåret 2019. Förutom traditionsenlig körsång och majbrasa som tänds på i vattnet utanför Borgmästarudden kommer stadsparken fyllas med food trucks och tivoli.

Bandet Hoffmaestro intar scenen i Stadsparken strax efter 19:30 och det är fri entré.

Årets vårtalare är Alin Khatchadourian och Florence Melkemichel – grundarna till Södertälje Streetbasket Festival. Den festivalen intar Stora torget i Södertälje centrum den 18 maj.

Enhörna friluftsgård

När? Start vid 17.00. Barnbrasan tänds 18.00 och majbrasan klockan 21.00.

Vad? Majbrasa, körsång, vårtal, lotterier och fyrverkerier. Det annordnas flera aktiviteter som bland annat ponnyridning, pilkastning och luftgevärskytte. Det kommer också finnas servering med bland annat våfflor och hamburgare.

Hagabergs folkhögskola

När? 19.30-21.00. Brasan tänds 20.15.

Vad? Majbrasa, vårtal, körsång och allsång. Scouterna säljer fika och korv.

Wij Gammelgård, Hölö-Mörkö

När? Start 19.00.

Vad? Brasan har ställts in. Men det blir körsång, vårtal och chokladhjul. Det kommer även finnas korvgrillning och kaffeservering.

Vårdinge by

När? Start från 18.00, brasan tänds 19.00

Vad? Majbrasa, vårtal, sång och chokladhjul. Det kommer också finnas fika och korvgrillning.

Ljungbackens IP, Järna

Inställt.

Valborgsfirande i Salem

Var? I Skönviksparken, Rönninge.

När? klockan 19.30-22.

Vad? Den traditionsenliga majbrasan tänds och kören Soulfull sjunger. Kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) står för vårtalet. Även ett tivoli tar plats i Skönviksparken under kvällen.

Valborgsfirande i Nykvarn

Var? Herrgården.

När? 18.30-22.30.

Vad? Majbrasa lyser upp kvällen, planer på fyrverkerier har blivit inställt. Nykvarns musikkår står för musiken och det kommer finnas försäljning av bland annat lotter, sockervadd, korv och brända mandlar.

Evenemangens tider och aktiviteter bygger på information från kommunernas hemsidor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.