Enligt polisen tyder ingenting på att något brott har begåtts i samband med branden. Foto: Blåljusbilder

Död person hittad efter stugbrand i Järna – ”Inget tyder på brott”

Uppdaterad
Publicerad

Nu bekräftar polisen att en man hittades död efter att en sommarstuga brann i Järna i helgen. Polisen arbetar med att säkerställa mannens identitet men mycket tyder på att det är den man som polisen befarade befann sig i stugan då den började brinna.

Natten mot lördag larmade flera bilister om vad de uppfattade som en skogsbrand söder om Södertälje. När räddningstjänsten lokaliserat platsen visade det sig handla om en brand i en sommarstuga.

Stugan var då redan övertänd och ett arbete för att förhindra spridning påbörjades, medan stugan fick brinna ner.

Redan under lördagsnatten bekräftade polisen att en man i 50-årsåldern befarades ha dött i branden och en förundersökning om misstänkt mordbrand inleddes.

”Inget tyder på brott”

Under söndagen var det fortfarande inte säkerställt om mannen befunnit sig i stugan när den började brinna, men på tisdagen bekräftade polisen att en man hittats död i den nedbrunna stugan.

– Mycket tyder på att det är den man som bodde i stugan, men det är inte helt säkert än, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Polisen.

Anhöriga till den man som befaras ha befunnit sig i stugan är underrättade. Samtidigt pågår arbetet med att fastställa identiteten på den döde mannen.

Enigt polisen tyder ingenting i nuläget på att något brott har begåtts i samband med branden.

Video: En sommarstuga brann i Järna natten till lördagen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.