Så här är det planerade hotellet på Torekällberget tänkt att se ut. Nu har detaljplanen hävts av mark- och miljödomstolen. Foto: Skiss: Kjellander Sjöberg

Domstol stoppar hotellplanerna på Torekällberget

Uppdaterad
Publicerad

I juni klubbades detaljplanen för det omdiskuterade hotellet på Torekälberget igenom. Men nu häver mark- och miljödomstolen beslutet med motvieringen att Torekällbergets parkering enligt lag inte får nyttjas av besökare till det planerade privatägda hotellet. Det rapporterar LT.se.

Fler överklaganden angående hotellplanerna har tidigare avskrivits av mark och miljödomstolen. Men nu hävs detaljplanen ändå med anledning av brist på parkeringar. Enligt domen har kommunen inte uppfyllt kravet på parkeringar i detaljplanen och river därför upp beslutet.

Kommunen har nu fram till 12 januari på sig att överklaga domen.

– Vi sitter i projektgruppen nu och analyserar domen och vilka domskäl som anges där, för att överväga hur vi ska gå vidare med detta, om vi ska överklaga eller inte, säger Södertälje kommuns samhällsbyggnadschef Andreas Klingström i till LT.se.

När beslutet om hotell på Torekällberget klubbades i juni protesterade Södertäljebor utanför stadshuset. Se klippet från juni.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon möter Håkan Buller (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande, protesterna utanför stadshuset. Foto: Siri Lallerstedt Blomqvist/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.